+36 30/298-7427 gabor.ceremonia@gmail.com

Már kislányként is álmodtál róla. Gyönyörű ruhában, hatalmas fátyollal, a tökéletes férfi oldalán vonulsz be párás tekintetek között a templomba. Láttad filmekben, megnézted száz magazinban a csoda ruhát. Nagy és szép ruha, terebélyes abroncs tartja a leomló fehér anyagot. Csodás ívben hajlik hosszan a földig. A kölcsönzőben is ezt ajánlották.  Ez egy valódi álom. Ami a gyakorlatban könnyen rémálommá válhat.

Kérlek olvas el egy tapasztalt ceremóniamester tanácsát!

Egy ilyen ruha gyönyörű. Egy fotón, egy filmsnitt erejéig. Viszont Neked el kell tőltened benne nyolc-tíz órát.

Be kell vonulnod a templomba édesapád, vagy a vőlegényed karján. Ő viszont kétszer háromszor rálép a szoknyádra, mert oda tolja az abroncs. Neked fáj, hiszen a hajadba van kötve a ruha, de mosolyogsz.

Aztán a gratuláció során is útban van, többen lépnek rá, de mosolyogsz, ez a Te napod.

Jön a fotózás, ahol nem tudnak melléd lépni a vendégek, ezért kicsit furák a beállítások, de azért mosolyogsz, hiszen gyönyörű a ruha. Látványos, hatalmas. Bár meleg is, de megéri.

Aztán jön a lakodalom. Papa pálinkája odavág. 51 fokos. A vendégek koordinációja kopik. Jönnek, ajándékot adnak, ölelgetnek, csetlenek botlanak az abroncsban. Már nem annyira mosolyogsz, nem igaz, hogy nem tudnak rá odafigyelni. Valami kezd benne félrecsúszni. Egyre furábban áll.

Mosdóba kell menned. Kell hozzá három segítő és tizenöt perc. azt kezded érezni, hogy nagyon sok a macera ezzel a ruhával, de hát ez a menyasszony sors. Szenvedni kell a szépségért.

Jön a nyitótánc. Nos ezt nem ebben a ruhában próbáltátok. Minden más lesz. A tánc is jó legyen, de ne lépj rá, de férj oda, fogjál meg, szuper legyen az emelés. Összemorrantok, párszor rálép a ruhára, de tapsot kaptok.

Mindenki táncol. Csak Te nem mész oda szívesen nem férsz közéjük. Már nem mosolyogsz. Szenvedsz a ruhával. Jön a menyasszonytánc és már előre utálod. A sírás kerülget.

Pedig ez a Te Nagy Napod!

Több ilyet láttam már ceremóniamester szerepben. Rossz volt nézni, hogy a boldogságtól sugárzó menyasszony hogy lesz egyre idegesebb a nehezen kezelhető abroncsos ruha miatt. Szó szerint a rabjává vált a ruhájának. Alig várta, hogy megszabaduljon a „börtönétől”.

Mégis hogyan lesz különleges és felejthetetlen a ruhád? Hallgasd meg beszélgetésünket a honlapom, Podcast menüpontja alatt, ahol tizenhat percben azt elemezzük, Tóth Eszter Virág esküvői ruha tervező-készítővel, hogy hogyan válassz tökéletes egyedi, de használható esküvői ruhát.